Стани авиомоделист!

ЗАПИШИ СЕ В КЛУБА! ОБУЧЕНИЕ НА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ!

Иакш да построиш свой авиомодел или просто искаш да се научиш да пилотираш готов радиоуправляем модел? - Ела при нас, ние ще ти помогнем да навлезеш в увлекателния свят на авиомоделизма!

Обади се сега на телефон: 0888-618-000

НАШАТА МИСИЯ Е ДА ПОПУЛЯРИЗИРАМЕ АВИОМОДЕЛИЗМА В ГРАД СОФИЯ!

АТРАКТИВЕН СПОРТ ИЛИ ПРОСТО ХОБИ, АВИОМОДЕЛИЗМЪТ МОЖЕ ДА СЕ ПРАКТИКУВА ОТ ВСЕКИ!

Централният Авиомоделен Клуб е създаден от група ентусиасти с дълъг стаж в моделизма и авиомоделните спортове през 2006 г. Клубът е създаден като организация с идеална цел, за да запази и предаде дългогодишния опит и знания, както и да развие и обогати над  шестдесет годишните традиции в България на авиомоделизма и авиомоделната клубна и състезателна дейност след закриването на ОСО (под чиято шапка дълги години се развиваше авиомоделизма в България). 

Клубът е отворен за всички желаещи да се занимават с авиомоделизъм като хоби или като състезателна дейност. Авиомоделизмът е вид спорт, който може да се практикува и като хоби за всяка възраст. Необходими са техническо творчество , умения и представлява създаване по чертеж и/или пилотиране на модели на летателни апарати – дистанционно управляеми (радиоуправляеми, кордови), свободно летящи-безмоторни самолети (планери), както и модели на хеликоптери. Участието в състезания е най – добрият начин за оценка за знанията и уменията на нашите членове на национално и международно ниво. В клуба ни има юноша – Носител на Световна купа, Национални шампиони и Вицешампиони в различни класове авиомоделизъм. Наши членове мерят сили с най – добрите на международни състезания. Всички членове с удоволствие се вкючват в обучението на начинаещите авиомоделисти, предавайки им знания и опит „от първа ръка”. Ако имате желание да се занимавате с авиомоделизъм, попаднали сте на правилното място – веднага се свържете с нас! Ако не сте от София, свържете се с нас и ще ви насочим към най-близкият до Вас авиомоделен клуб или група авиомоделисти които да Ви въведат в това увлекателно хоби/спорт. 

Свържете се с нас на телефон 0888618000, по e-mail или направо посетете някоя от редовните сбирки на клуба – всеки Четвъртък от 18:00 ч. на адрес: София, Зона Б 5, бл. 7, вх. А (помещението между кафенето и музикания магазин)   …Карта за достигане…

РАБОТА С ДЕЦА И ЮНОШИ

Ние в ЦАМК вярваме, че децата и юношите са нашето бъдеще и за това членовете на клуба полагат всички усилия да предадат трупаните с години знания и опит на бъдещите поколения авиомоделисти. Съвместно със „Столичен център за работа с деца се опитваме да обхванем възможно най – голям брой деца и юноши желаещи да се занимават с някоя от формите на авиомоделизъм. Обучението се провежда под формата на кръжок или индивидуално. В клуба децата получават необходимите знания и умения за да изработват и управляват авиомодели.  Свържете се с нас и запишете Вашето дете в кръжока по авиомоделизъм!

Клубен авиомоделизъм за възрастни

 Много са хората с тръпка към небето и летателните апарати. По една или друга причина, не всички са успели да се приобщят към някой от авиационните спортове в детската си възраст. Авиомоделизмът е подходящ и се практикува от всякакви възрасти.  Авиомоделите в никакъв случай не са играчки, а спортистите-моделари не са просто пораснали деца. Радиоуправляемите модели на самолети са сложни и технологични машини, съчетание от различни компоненти на механиката и радиоелектрониката. Дисциплината и точността са отличителни черти за добрите авиомоделисти и пилоти. Всъщност авиомоделизмът е сложно съчетание между спорт и изкуство, защото не само самостоятелната изработка на летящ модел, но и самото му управление, изискват тънко владеене на тези две на пръв поглед разнопосочни музи. Да станеш авиомоделист никога не е късно – станете един от нас!

Обучение

Под формата на кръжок или индивидуално в помещенията и работилницата на клуба се извършва цялостно теоритично и практическо обучение за проектиране и изработване на авиомодели, начинаещите се запознават с необходиите технологии и похвати за изработване на техния авиомодел. При нас, в началната фаза на практическото обучение по пилотаж се използва най – модерният метод за обучение – радиосистема учител-ученик, при която предавателят на обучаемия е свързан към този на инструктора и по този начин инструктора може да поеме управлението във всеки един момент. Това позволява да се провежда обучение по-близо до земята, по-ефективно и в съкратени срокове.  В повечето класове обучаемият сам изработва или сглобява от комплект своя първи авиомодел. При обучение за пилотаж на самолети с ДВГ, ЦАМК осигурява безплатно учебно тренирочеъчен модел на самолет и радиоапаратура, като обучаемият заплаща само необходимото гориво. Последващото обучение във фигурен пилотаж се извършва от треньори с дългогодишен опит като състезатели в дисциплината. Важно преимущество е, че ЦАМК разполага със собствено летище за радиоуправляеми модели на територията на гр. София – в квартал „Бенковски”, отговарящо на всички изисквания.

Състезания и авиошоу

ЦАМК организира ежегодно национални състезания за “Купата на ЦАМК”, Национални шампионати съвместно с Българската Федерация по Авиомоделизъм, демонстрации, както и отворени дни на ЦАМК с цел популяризиране на авиомоделизма и авиацията като цяло.

Вижте какво споделят нашите обучаеми....

За повечето от обучаемите авиомоделизмът започва като хоби, но повечето се увличат до толкова, че започват да го практикуват като спорт. Много от младите членове на нашият клуб постигат високи спортни успехи!

"Duis quia explicabo minim, excepteur repellendus ipsa dis ante non fringilla orci interdum semper acinia taci."
Mia Betty
"Per senectus temporibus eros eaque! Mollis similique quisque dicta aliqua accusantium inventore! Quam dui. Molestias illum, commodi risus, ornare pulvinar doloremque, aliqua. Sed torquent? Euismod magna".
Timothy Goodman
"Duis quia explicabo minim, excepteur repellendus ipsa dis ante non fringilla orci interdum semper acinia taci. Logo nestms ajja oapn jahh no use jam!"
Adam Stone

Why Choose Us!​

Cupiditate Voluptatem Per Etiam Inventore Sociosqu

КЛИКНИ ТУК ЗА КАРТА ЗА ДОСТИГАНЕ

ЦЕНТРАЛЕН АВИОМОДЕЛЕН КЛУБ
Адрес: София, Зона Б 5, бл. 7, вх. А
  тел.: 0888618000
Свилен Коларов - Председател
 

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВИОМОДЕЛИЗЪМ

ЦАМК е член на БФА, която е член на ФАИ

Център за изкуства, култура и образование "София"

Обучението на деца в клуба се провежда със съдействието на
Център за изкуства, култура и образование "София"
(Столичен център за работа с деца)

For Reviews Find Us On

Вижте какво споделят наши обучаеми....

За обучаемите авиомоделизмът започва като хоби, но повечето се увличат до толкова, че започват да го практикуват като спорт.
Много от младите членове на нашият клуб постигат високи спортни успехи!

"Duis quia explicabo minim, excepteur repellendus ipsa dis ante non fringilla orci interdum semper acinia taci."
Mia Betty
"Per senectus temporibus eros eaque! Mollis similique quisque dicta aliqua accusantium inventore! Quam dui. Molestias illum, commodi risus, ornare pulvinar doloremque, aliqua. Sed torquent? Euismod magna".
Timothy Goodman
"Duis quia explicabo minim, excepteur repellendus ipsa dis ante non fringilla orci interdum semper acinia taci. Logo nestms ajja oapn jahh no use jam!"
Adam Stone